Instagram is een ontzettend populair social media kanaal. Vooral onder de jongeren, een van de meest interessante doelgroepen voor adverteerdes. Instagram heeft wereldwijd 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Van die maandelijkse gebruikers zitten er ongeveer 300 miljoen gebruikers dagelijks op Instagram.  Het advertentieplatvorm van Instagram was in eerste instantie beperkt tot een aantal landen, maar sinds 30 september 2015 zijn de advertentiemogelijkheden uitgebreid naar ongeveer 200 landen.  Er worden ongeveer 95 miljoen foto’s en video’s geplaats per dag. Het aantal gebruikers van Instagram blijft groeien. Het kan dus interessant zijn voor je bedrijf om eens te gaan adverteren op Instagram. Maar hoe adverteer je op Instagram? Stel jezelf eerst een doel.

Wat je bereikt door te adverteren op Instagram:

 • Meer volgers genereren
 • Naamsbekendheid vergroten
 • Loyaliteit acties voor bestaande klanten
 • Promoten van producten
 • Inspelen op gebeurtenissen
 • Branding-advertenties

Het inspelen op emotie is erg belangrijk op Instagram. Wil jij jouw bedrijf onder de aandacht brengen dan is het adverteren op Instagram interessant. Op Instagram kun je over alle onderwerpen veel informatie vinden.

Hoe adverteer je op Instagram?

Als je wil adverteren op Instagram, dan heb je een advertentieaccount nodig bij Facebook. Dit is natuurlijk niet heel onverwachts aangezien Facebook eigenaar is geworden van Instagram. Tussen adverteren op Facebook en Instagram zitten vele overeenkomsten.

Mogelijkheden

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om te adverteren op Instagram. Naast onderstaande opties kun je ook nog de volgende call-to-action buttons toevoegen aan je advertentie: shop now, install now, sign up en learn more.

 1. Foto-advertentie: Dit is de meest neutrale advertentie van Instagram. Je plaats via deze advertentie vorm een foto, zoals iedere Instagramgebruiker. Je hebt hierbij de keuze tussen portret of landschap.
 2. Carrousel-advertenties: Via deze vorm van adverteren kunnen gebruikers door meerdere afbeeldingen swipen. Zo is het mogelijk om voor adverteerders meerdere producten te promoten in slechts een advertentie.
 3. Video-advertentie: Hierbij is het mogelijk om een video te plaatsen als advertentie. De video-advertenties duren 30 seconden.Adverteren op Instagram

Instagram adverteren

Targeting

De optie targetting voor Instagram is vergelijkbaar met dat van Facebook. Het is dus via Instagram ook mogelijkom specifieke doelgroepen te benaderen op basis van demografische gegevens en interesses.  De volgende drie targetting opties zijn verplicht: land, leeftijd en geslacht. Er wordt echter wel aangeraden om meerdere opties te gebruiken. Hierdoor krijg je meer controle over wie je advertenties te zien krijgen.

 

 

Kosten voor adverteren op Instagram

Ook hieraan zitten natuurlijk kosten verbonden. Er is echter nog weinig bekend over de kosten voor het adverteren op Instagram. Waarschijnlijk biedt Instagram dezelfde drie mogelijkheden aan als Facebook.

 1. Cost per mille: Hierbij betaal je per 1.000 impressies. Deze manier zorgt ervoor dat jouw advertentie aan gebruikers wordt getoond. Het wordt vooral gebruikt voor brand awareness.
 2. Cost per click: Hierbij betaal je voor elke click op jouw advertentie.
 3. Optimized CPM: Hierbij kun je aangeven hoeveel je bereid bent te betalen voor een bepaalde actie. Een actie kan in dit geval zijn: clicks, likes of het bereik.

Voordelen

 • Instagram heeft een ontzettend groot bereik.
 • Volgens Kenshoo zijn Instagram gebruikers 2,5 keer meer geneigd om op een advertentie te klikken dan op andere platvormen.
 • Adverteren op Instagram gaat via jouw  Facebook advertentieaccount. Je hoeft dus niet speciaal een nieuw account aan te maken. Als het wel makkelijk om een Instagram account aan te maken. Zo kun je reageren op comments.
 •  Instagram is een goede manier om mensen mobiel te bereiken met visuele content.

Met deze tips over het adverteren op Instagram ga je heel ver komen, succes!

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Facebook adverteren voor pro's