Een student heeft veel kosten en de meeste studenten hebben daarom ook een bijbaan. Alleen wat zijn nu de meest voorkomende studentenbanen? In dit artikel wordt een top 5 gegeven van de populairste bijbanen onder studenten.

1.      Supermarkt

Een van de meest voorkomende bijbanen onder studenten is het werken in een supermarkt. Dit komt omdat dit werk vaak heel flexibel is en je dit werk daarom goed kan combineren met je studie. Je kan bij het werken bij een supermarkt ook heel gevarieerd werken. Je kan aan de slag als vakkenvuller of achter de kassa maar je kan vanuit deze functie ook teamleider of manager worden. Er zijn dus veel doorgroeimogelijkheden.

Bijbaan supermarkt

2.      Horeca

Een andere flexibele bijbaan is het werken in de horeca. Vaak werk je in de horeca in de avonduren hierdoor kun je overdag werken aan je studie. Er is tegenwoordig veel vraag naar horeca personeel waardoor je ook freelance kan werken. Je kan op deze manier meer verdienen dan op het moment dat je in loondienst werkt. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor studenten.

Bijbaan horeca

3.      Detailhandel

Bij het werken in de detailhandel kun je denken aan werken in een kledingwinkel, drogisterij of elektronicazaak. Werken in een winkel kun je vaak al vanaf jonge leeftijd doen. Je mag namelijk al vanaf 16 jaar in de detailhandel werken. Vaak is het in het weekend en in de avonduren het drukst in de winkels waardoor voor deze tijden vaak nog extra personeel wordt gezocht. Dit zijn juist de idealen tijden voor studenten.

Bijbaan studenten

4.      Promotiewerk

Met promotiewerk kun je het meest variëren tussen alle banen uit de top 5. Je kan je uren vaak zelf indelen en je staat op verschillende locaties. De ene keer kun je op straat samples aan het uitdelen zijn en de andere keer kun je een product in de winkel aan het promoten zijn. Voor studenten is het ook handig om de tijd zelf in te delen. Als je bijvoorbeeld toevallig een vrije dag hebt kun je gemakkelijk je werk op die dag inplannen.

Bijbaan detailhandel

5.      Callcenter

Werken in een callcenter is ook heel populair onder studenten. Vaak is het werken bij een callcenter heel flexibel omdat je je uren zelf kunt inplannen. Het komt veel voor dat mensen dit werk minder prettig vinden doordat ze het gevoel hebben dat je mensen iets moet verkopen wat ze niet willen. Echter gaat het tegenwoordig al lang niet meer alleen over verkooppraatjes maar je kunt ook in een callcenter werken om bijvoorbeeld klantgegevens te verwerken of de klantenservice voor een bedrijf uit te voeren.

Bijbaan callcenter

Naast deze banen zijn er natuurlijk nog heel veel andere mogelijkheden voor een baan. Deze banen zijn het populairst onder de studenten omdat ze vaak flexibel zijn en zo ook gemakkelijk te combineren met je studie.

Hopelijk ben je na het lezen van dit blog wijzer geworden over de mogelijkheden van een bijbaan naast je studie!